Midlertidig STENGT pga landsomfattende mystisk hundesykdom

09.09.2019

ℹ️ Etter samtaler med veterinærer og Mattilsynets anbefalinger ser vi oss dessverre nødt til å stenge Valpehagen inntil vi vet mer om denne hundesykdommen som nå ser ut til å ha spredd seg til Rogaland også.😔🐾

Dette er veldig beklagelig men vi tenker kun på hundenes sikkerhet og gjør det som et forebyggende tiltak så lenge vi ikke vet noe mer om det er smittsomt.

Vi krysser alt vi har for at det vil komme svar på dette til uka og at de finner utav hva dette er 🙏🐶

Pass ekstra godt på 🐾gullpotebarna🐾deres og følg Mattilsynets råd inntil videre 🐶❣️:

🔺Mattilsynet anbefaler nå generelt hundeeiere å begrense nærkontakten mellom hunder og å holde hunder i bånd slik at man har kontroll på dem. Når hunder luftes bør de ikke få hilse på hundene de møter på veien eller i parken så lenge situasjonen er uavklart.

🔺Hunder som viser sykdomstegn bør som vanlig tas med til veterinær så raskt som mulig. Hundeeiere bør følge de rutinene for vaksinering som veterinæren anbefaler.

🔺Anbefalingen om å unngå nærkontakt med andre hunder innebærer at hundeeiere bør gjøre en selvstendig vurdering av om de skal delta på dressurkurs, utstillinger, jaktprøver og liknende, som innebærer tettere ansamlinger av hunder inntil denne saken er avklart eller det har kommet ny informasjon.

🔺Hundeeiere som skal til veterinær bør også unngå nær kontakt med andre hunder, og ved mistanke om alvorlig sykdom bør dyreeiere henvende seg til klinikken før hunden tas med inn slik at smittereduserende tiltak kan iverksettes fra klinikken sin side.

🐾Vi anbefaler alle å følge med Veterinærinstituttet eller Mattilsynets sine fortløpende oppdaterte hjemmesider:

ℹ️Veterinærinstituttets hjemmeside : https://www.vetinst.no/dyr/smadyr/akutt-hundesykdom-september-2019-dette-vet-vi?utm_source=FirstVet+-+Norway&utm_campaign=a46589a1d7-EMAIL_CAMPAIGN_2019_09_05_08_50_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_4cd818bac8-a46589a1d7-240417413&fbclid=IwAR0jtJF29GLY9T0XL8u2PqaNao2SwTydQRPPWPmm3djfjaHs_P8icHL1x1Q

ℹ️Mattilsynets hjemmeside:

https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/kjaledyr_og_konkurransedyr/hund/alvorlig_sykdom_hos_hunder.36018?fbclid=IwAR16Kk54CdT1zoIansls4kvBZRCHGQGpD8Elk92uUJXTWUXhCyqD_19ef8U