Lær valpen å sove i bur


Først: og fremst: Hund i bur hele dagen = FY!!

Å ha en hund i bur en hel arbeidsdag burde være helt ulovlig , noe det høyst sannsynlig også blir snart. Å ha en hund i bur noen timer, går derimot helt greit, men igjen: dette krever gradvis burtrening. Buret skal være et trygt sted man får fred, ro og hvile. Buret skal aldri brukes som straff, eller forbindes med et sted man sperres inne. MEN bur som fast soveplass kan være bra for valpen, og som nevnt tidligere: den må tilvennes gradvis!

Etter å hatt en del hunder på overnatting og ferieopphold  ser jeg også mer enn noen gang hvor viktig dette er for hundens del. I tillegg til å være en god og trygg soveplass for hunden letter det også en del utfordringer senere i livet  både for hund og eier.

Ingenting er vel herligere enn å ha en valp sovende i sengen med oss, men en gjør egentlig hunden og seg selv en bjørnetjeneste. De fleste vil på et eller annet tidspunkt ha sengen for seg selv etter hvert som hunden vokser til (og spesielt i flått sesongen) Ikke minst den dagen en kanskje skal reise ifra den lille og trenger andre til å passe hunden. Da er det godt for hunden å kunne ha sitt trygge «sovested» med seg. Mange hunder blir urolige når det er leggetid og de er på nye steder. Nytt rom, nye mennesker eller hunder og nye lyder rundt seg. De fleste roer seg også sjelden i sengen til andre enn «flokken sin» og et fåtall mennesker ønsker heller ikke andres hunder i sengen.                                            Så  bruk litt tid og lær valpen/hunden til å sove i bur om natten (gjerne med åpen dør) og du gjør både den og deg selv en god 

Hvordan venne valpen til å ligge i bur om natten

Når du skal legge deg, lar du burdøren stå åpen. Du kan lokke valpen inn i buret med en godbit, en morsom leke eller bare legge hånden din inn. Du kan ha buret ved siden av sengen din og bare overse valpen hvis den vil opp i sengen. Kast inn en godbit og la hånden henge ned foran burets åpning. Mest sannsynlig vil valpen falle til ro i buret sitt, i trygg viten om at du er der ved siden av den.

Du kan også flytte buret til det rommet dere oppholder dere mest i under dagen. For eksempel kjøkkenet, gangen eller stua slik at valpen søker buret selv når den ønsker ro og hvile. Gjør du dette riktig kommer valpen til å elske buret sitt.

 MEN, aldri  misbruk buret!. Aldri bruk det som straff, da vil valpen forbinde buret med noe negativt. Når buret blir brukt klokt er det ikke bare et hjelpemiddel for eieren, men også et trygt sted for valpen/hunden.

Og husk at buret må være romslig nok til at hunden kan reise seg og flytte på seg. Hunder blir varme slik som oss og liker å bytte liggestilling. Disse sammenleggbare metallburene er perfekte bur for soveplass og finnes i flere størrelser.  Her kan man også legge et pledd over slik at det blir mer som en koselig liten hule, eller bygge det inn så det blir som et nattbord eller et møbel. 


Her er litt morsomme  bur varianter for de som ikke synes at bur er særlig pent å ha fremme: