Om Valpehagen

I Valpehagen har vi lagt vekt på at hundene skal ha det som hjemme. Her har vi inngjerdet hage med plen og terrasser samt et eget "hus" til hundene som inneholder både lekerom og hvilerom.

Hos oss blir hver enkel hund's behov ivaretatt og vi er svært nøye på å følge med og kontrollere hundene med hensyn til ulike personligheter, størrelse, alder og intensitet under lek.

Vi har tro på positiv hundetrening og jobber med godbiter, ros og lek.  

 Å bli sosialisert med andre valper/hunder før valpen din skal ut i den store verden er uhyre viktig. Da er det greit å begynne med lekekamerater på sin egen størrelse først. Ikke minst er det tryggere for valpen mht skader som fort kan oppstå i lek mellom valper og voksne hunder.

Når du leverer hunden i Valpehagen, garanterer vi at hunden din blir tatt godt vare på, at den vil få personlig oppmerksomhet og oppfølging samt mye kos og sosial omgang med andre hunder. 

I Valpehagen er hjemmekoselig vårt kjennetegn. Her har vi inngjerdet hage med både plen, terrasser og singel. En romslig og hyggelig hage som både to og firbeinte trives i. Kom innom på en kopp kaffi og en hundeprat.

I "Løå" har vi eget hvilerom i 1 etg. når de minste skal ha litt ro og fred fra andre, samt frittstående senger for de som bare vil legge seg nedpå litt etter masse lek.  Her har vi  også "lekekassen" som er superpopulær. Da gjelder det å dra ut alle lekene i hagen i tur og orden. 

En trygg og hundevennlig trapp fører oss opp til  2 etg hvor vi har eget lekeloft som flittig brukes når været ikke er noe bra, eller når "småtrollene" bare vil leke innendørs på regnfulle dager.

Eroz og Robbie er Valpehagens "onkler" Begge er godt vant med valper og er flink på å hjelpe "mor" med å passe på alle de små. 

Med hund følger ikke èn fasit, men mange individuelle svar 

Hvem står bak Valpehagen?

Bak Valpehagen står ei over gjennomsnittet hundeinteressert dame Monika Hovland Berg som bor på Forus sammen med sine egne hunder og sin mann. I snart 25 år som hundeeier og flere års erfaring med både store og små raser vokste drømmen om  å starte egen hundebarnehage. 2018 ble det året hvor drømmen om å vie all min tid til hunder og  hjelpe andre hundeeiere med dagpass realisert. Akkurat det jeg selv savnet alle de gangene jeg hadde valp/unghund i hus.

Jeg har hatt gleden av å ha flere hunder opp igjennom årene, både valper som kun har vokst opp hos meg, men også hunder som jeg har tatt over etter andre, såkalte omplasseringshunder. Hunder jeg har hatt er  bl.a Boxer, Schæfer, Fransk bulldog, Boston Terrier og Tibetansk Spaniel.  Jeg har deltatt på flere kurs som valpekurs, hverdagslydighet,  Adferd og Problemløsning, Hundens språk, Forebygging av problemadferd hos unghunden ++  og min store interresse for hundens språk  blir større for hver dag. Å forstå en hund er veien til å få en lykkelig og trygg  hund.                                           

Min erfaring med valp i hus har vært variert, og jeg har vel gått i alle de fellene som en hundeeier kan gå i i løpet av mine 25år som hundeeier. Men veien har gitt meg mye kunnskap  og den kunnskapen tar jeg med meg og vll dele videre med andre  som kjenner på frustrasjonen som kan komme  i valpe/unghundperioden.  I årenes løp har jeg sett hvor viktig valpens første leveår betyr for å få en trygg voksen hund. Her ligger mye av nøkkelen til å få en trygg og glad følgesvenn resten av livet!

Som 100% yrkesaktiv i hele mitt voksne liv vet jeg hvor vanskelig det er og ikke minst føles å gå ifra en liten valp. Den som nettopp har  forlatt moren sin, fått en ny familie/flokk og plutselig må klare seg helt alene i flere timer mens matmor/far er på jobb og/eller skole.  Noen takler det, men de fleste takler det ikke med en gang......det må LÆRES. Valpen må på samme måte som den lærer å sitte, lære å meste å være alene. Og dette må læres over tid, og det er kun valpen selv som bestemmer hvor lang tid. 

Det å bli sosialisert og miljøtrent som valp er også uhyre viktig for hundens fremtidige liv. Jeg har selv erfart både hund med seperasjonsangst og hund som ikke ble sosialisert nok som liten, og begge disse hundene ble en stor utfordring i hverdagen min. Idag vet jeg at det kan både reddes og gjøres noe med helt i fra starten av. Derfor brenner hjertet mitt for å hjelpe dere som eiere tl å gi  hundene deres en trygg start på livet!! 

❤️  Om de fastboende firbeinte ❤️ :

❤️ Robbie: 

Robbie er eldstemann på 9 år og er en rolig sindig gutt som aldri lager bråk. Han liker godt å ligge for seg selv i solen å sole seg, men klapper du han så blir du aldri kvitt han. Han elsker kos!  Robbie har rolig energi og er han jeg bruker til å la "engstelige" valper hilse på først.

❤️ Eroz:

Eroz er snart 8 år og er hunden som "snakker" her i huset.  Han er en følsom og konfliktsky gutt som har et godt hundespråk. Han gir lyd når vi får gjester, men kun av iver og glede.  Eroz er en  skikkelig kosebamse OG mammadalt som er veldig glad i andre hunder. Eroz  brukes som "velkomsthund" når vi får besøk av litt skeptiske/redde hunder for første gang. 


❤️ Molly :

Molly er 2 år  og ei livlig jente som elsker å leke! Hun har nok allerede morsinnstinkt i seg for hun er veldig snill og veldig tålmodig med valper. Molly er ei bestemt jente som styrer guttene sine her. Hun mener nok selv at  hun er både vakthund og fuglehund til tider for hun passer godt på hjemmet og elsker å jage kråker. Molly er godt sosialisert og leker stort sett godt med alle hunder som kommer på besøk til oss. Men hun er sjefen her, og matmor kaller henne derfor for  Bestyrerinnen 😅


Beliggenhet:  

Valpehagen ligger midt i hjerte av Forus. For de som er lokalkjent så kalles stedet "Forusstraen"  For de som ikke er like kjent så ligger det 3 minutt med bil fra Obs Bygg / Leos Lekeland, på nedsiden av jernbanen ned mot sjøen (Gandsfjorden).                                                                                                                                                                          Her bor vi i vårt snart 100år gamle hus, og har nettopp pusset opp "Løå" som er Valpehagens eget lille hus. 

Valpehagen- Org: 920 671 41 MVA - Forusskogen 92 - 4031 Stavanger - post@valpehagen.com - Tlf: 93064427