Valp og barn

Lær barnet ditt hundespråk 


Tenk på dette når du skal lære ditt barn å bli bestevenn med valpen.
Lær barnet ditt grunnreglene i hundespråket.

- La valpen ta den første kontakten. Dette er spesielt viktig om den viser litt usikkerhet i forhold til mennesker.

- Lær barnet å sitte ned når de hilser på valpen, da oppleves det mindre truende for valpen.

- Om barnet er yngre enn 7-8 år skal alltid en voksen være tilstede når barnet er sammen med valpen. Ganske raskt finner både valpen og barnet ut hvor de respektive grensene går.

-Valpen må få spise i fred. Uansett om det er mat eller bein.

- Bland ikke sammen barnets leker med hundens. Man må lære både barn og hund hvilke leker som er hvem sine, og at ingen får ta den andres leker uten lov. Når hunden og barnet leker sammen, skal de leke med hundens leker.

- Det er viktig at valpen må få sove og hvile i fred.  Har den en bestemt soveplass er det lettere å få barnet til å respektere at dette er et fredet sted for valpen . Men uansett om hunden sovner under bordet i stua eller på gulvet i gangen skal den få ligge i fred.

- La aldri små barn gå tur med valpen alene. Uansett om de har full kontroll og valpen oppfører seg eksemplarisk. Det finnes andre hunder og hundeeiere. Utsett ikke barnet ditt for å havne mitt opp i et hundeslagsmål.

- Lær barnet å tolke hundens signaler. Lær barnet å kjenne igjen en glad hund, usikker hund, redd hund og sint hund. 

- Små barn er hardhendte og kan ikke fra starten av skille mellom slå, klype, klore eller "klappe fint".  Hunder har en annen måte enn vi til å si ifra om det gjør vondt, så lær barnet ditt dette og ikke la de være alene sammen.

- Alle valper og hunder har jaktinstinkt. Et løpende barn innbyr til jaktlek. Man kan aldri avbryte en lek ved å springe fra en hund.

- La barnet få være lekekamerat med hunden og legg ikke ansvaret for oppdragelse av hunden til barnet, men involver selvsagt barnet.

Og husk: Hunden er et levende vesen, ingen leke.